Facebookon

2. alkalom – 2016. június: A külső szakmai gyakorlat előnyei és buktatói Nyomtatóbarát változat

A hallgatóközpontú képzésért

oktatási műhely workshopja

Lehetőségek és kihívások a szakmai gyakorlat megvalósítása során

Az esemény Facebookon

Plakát – 02

Az esemény ismertetője PDF formátumban

A hallgatóközpontú képzésért oktatási innovációs műhely második találkozóját 2016. június 13-án, hétfőn 14 órától tartjuk a SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézetében (Szilléri sgt. 12.) A találkozón azokat a problémákat és lehetőségeket vitatjuk meg, amelyek a szakmai gyakorlat megszervezéséhez kapcsolódnak.

A szakmai gyakorlat megszervezésének feladata általánosan ismert a felsőoktatásban oktatók körében, megvalósításának módja, hatékonysága, célkitűzései azonban rendkívül differenciáltak az egyes képzéseken, nincsenek általános sztenderdek, ritka a minőségbiztosítás ezen a területen. A hallgatók munkájának megszervezése felelősséggel és jelentős munkaidő-ráfordítással jár egyrészt a fogadó szervezet, másrészt az oktató részéről. Mindhárom szereplő – az oktatási intézmény, a gyakorlati hely és a hallgató – szempontjából fontos tudatosan gondolkodni arról, hogy mi az elvárás a szakmai gyakorlattal kapcsolatban, mit tud nyújtani és mit vár el a partnerektől egy-egy szereplő.

A Felnőttképzési Intézet oktatói a jelenlegi képzések megújításának, valamint a közösségszervező képzés bevezetésének tervezése során, A hallgatóközpontú képzésért oktatási innovációs műhely rendezvénysorozatának második találkozóján ezekkel a problémákkal foglalkoznak és dolgoznak ki lehetséges megoldásokat. Bár a közösségszervező szakos hallgatók szakmai gyakorlatának megszervezésére fókuszál a program, szándékunk szerint más képzéseken is hasznosítható tapasztalatokhoz juthatnak a workshop résztvevői.

A találkozó első részében három rövid, gondolatébresztő referátumot tartunk a szakmai gyakorlat megvalósításával kapcsolatos tapasztalatainkról.

Ezt követően három vendégünk mutatkozik be. Torma Tibor (Algyői Faluház, Wemsical Ifjúsági Egyesület), Ádász Mariann (Összefogás Háza Klebelsberg-telepi Közösségi Központ) és Börcsök Roland (Bordány-IKSZT) korábban a Felnőttképzési Intézet hallgatói voltak, munkakörükhöz kapcsolódóan pedig a közösségszervező képzés szakmai gyakorlatának megvalósításában lehetnek a jövőben partnereink.

A téma feldolgozását world café módszerrel folytatjuk, a meghívottak és az előadók töltik be a csoportokban a szakértők szerepét. Utóbbiak a csoportmunkát követően összefoglalják az egyes asztalok tapasztalatait.

A találkozóra tisztelettel meghívjuk.

Kérjük, jelezze részvételi szándékát a jeke@jgypk.szte.hu email címre, illetve ha a találkozó témájával kapcsolatban kérdése, javaslata van, azt is írja meg nekünk.

Szeged, 2016. 06. 01

Dr. T. Molnár Gizella

intézetvezető