Archívum

Facebookon


« | Főoldal | »

Élménybeszámoló az EMAE CAMP nyári táborról Nyomtatóbarát változat

Szerző: admin | 2013. október 28.

Idén nyár végén lehetőségünk volt részt venni a European Master in Adult Education (EMAE) elnevezésű nyári táborban. A program Csehországban, Brno városában, a Masaryk Egyetemen került megrendezésre.  A programban Magyarországon kívül Szerbia, Olaszország, Németország és a vendéglátó Csehország egyetemi tanárai és hallgatói vettek részt. Magyarországról Dr. Németh Balázs (PTE-FEEK), egyetemi docens kíséretében összesen 6 fő utazhatott ki.

A nyári egyetem célja, hogy az Európai Uniós tagállamok egyetemein tanuló hallgatók bekapcsolódjanak a felnőttoktatással, felnőttképzéssel kapcsolatos munkacsoportok tevékenységeibe, a jó gyakorlatok megosztásába, továbbá a konferencián való részvétellel tájékozódjanak a szakma aktuális helyzetéről. A szakmai program alapvetően 3 részből épült fel. Az első nap a nemzetközi projektmunkával telt, az ezt követő két napon intenzív kurzusokon vehettünk részt, míg a nyári egyetem utolsó napján egy konferencia megrendezésére került sor. A kurzusok minden nap 9 órától 17 óráig tartottak. A munkanyelv az angol volt, amely elősegítette a kommunikációt, a közös munkát a különböző országok hallgatói között.  Ezek mellett számos más programon vehettünk részt a helyi szervezésnek köszönhetően.  Megérkezésünk napján ismerkedős est volt. Itt találkoztunk először a tábor többi résztvevőivel, és megismerkedhettünk a különböző országokból hozott specialitásokkal, szokásokkal is.  A harmadik napon lehetőségünk volt megnézni a Brno központjában található földalatti folyosókat, kamrákat és pincéket is. Utolsó este pedig egy hatalmas hajón rendezett búcsúpartin vehettünk részt.   A kötelező programok mellett a tábor résztvevőivel közösen fedeztük fel a várost.

Úgy gondoljuk, hogy a nyári egyetem szakmai szempontból rendkívül hasznos volt, sokat fejlődtünk, a más országokból érkező szakértőktől is rengeteg új információt szereztünk, illetve sok külföldi andragógus hallgatóval ismerkedtünk meg.

A nyári táborban részt vett és a beszámolót készítette: Illés Emese és Weiszenburger Dóra andragógia mester szakos hallgató

Kategóriák: Nincs kategorizálva | Nincsenek kommentek. »

Kommentek

A kommenteléshez be kell jelentkezni!